flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВСУ роз’яснив, в яких випадках строк подачі документів в суд не вважається пропущеним

17 жовтня 2017, 11:20

Верховний Суд України в постанові від 13 вересня 2017 року по справі № 6-2096цс16 висловив свою правову позицію щодо строків подачі в суд заяв, скарг, інших документів або матеріалів.

Відповідно до частини шостої статті 70 ЦПК України строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення заява, скарга, інші документи, матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку.

 

 

Оскільки товариство отримало ухвалу про залишення апеляційної скарги без руху, якою було надано 5-денний строк з дня отримання копії постанови для усунення її недоліків 25 серпня 2016 року, а вже 30 серпня 2016 року здало на пошту заяву про усунення недоліків разом з оригіналом платіжного доручення про оплату судового збору, що підтверджується відбитком поштового штемпеля на описі вкладення цінного листа на адресу апеляційного суду, то вимоги вищевказаної постанови суду апеляційної інстанції вважаються виконаними в межах встановленого п'ятиденного терміну.

 

 

Таким чином, висновки суду апеляційної інстанції, з якими погодився і суд касаційної інстанції, про те, що товариство не виконало вимог постанови і не усунуло зазначених недоліків апеляційної скарги, є передчасними.