flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про тимчасові заходи

18 жовтня 2021, 10:00

ОГОЛОШЕННЯ

 

Розпорядження в.о. голови Суворовського районного суду м. Одеси про тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену корона вірусом COVID-19

18 жовтня 2021

За рішенням Державної комісії ТЕБ та НС  встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Cov-2, на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської та  Херсонської областей та на підставі рішення зборів суддів Суворовського районного суду м. Одеси від 18 жовтня 2021 року та особистого розпорядження, відповідно до ч.2 ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену корона вірусом COVID-19:

  1. Тимчасово, з 18жовтня 2021 року до 01 листопада 2021 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.
  2. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) в кримінальних провадженнях:

  • обрання (продовження) запобіжних заходів;
  • справ в яких спливають строки тримання осіб під вартою.
  • невідкладні слідчі дії.

б) справи про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справиз акінчаться строки, передбачені ст.38 КУпАП.

в) в цивільних справах:

  • Суд розглядає цивільні справи, у відсутності учасників справи та осіб, які залучалися до участі у справі за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  • Цивільні справи з скороченими строками розгляду, які розглядаються невідкладно та за обов’язковою участю заявників.
  1. В день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до суду, повинні знаходитися на першому, другому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.
  2. Обов’язково застосовувати медичні маски при перебуванні в приміщенні суду.
  3. Рекомендувати учасникам судових процесів:

- знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту та телефон).

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
  3. Розпорядження дійсне до 01.11.2021 року або до особового чи іншого розпорядження зборів суддів.