flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено екскурсію в суді для студентів Одеського інституту ПрАТ "ВНЗ "МАУП"

16 квітня 2019, 15:54

Сьогодні, 16 квітня, в Суворовському районному суді міста Одеси, було проведено екскурсію для студентів 1-3 курсів спеціальності «Право» Одеського інституту ПрАТ

«Вищого навчального закладу» Міжрегіональної Академії Управління Персоналом».

Заступник керівника апарату суду – Хмарук Зінаїда Іванівна та прес-секретар суду – Голованець Наталя Борисівна провели екскурсію, під час якої студенти мали змогу ознайомитися з приміщенням Суворовського районного суду м. Одеси, організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду.

 

Спочатку, студенти завітали до загальної та адміністративної канцелярій, де завідуючі розповіли та показали, як виглядають, оформлюються та зберігаються справи.

Згодом, студенти мали змогу  відвідувати зал судового засідання, де їм розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам та відповіли на питання, які їх цікавили. Студенти дізналися, що таке конвойне приміщення та про особливості  розгляду справ за участю присяжних.

   

На останок, заступник керівника апарату подякувала всім учасникам за увагу і активність, побажала натхнення в навчанні, а студенти, в свою чергу, подякували за можливість побачити функціонування суду зсередини.