flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Офіційній інформації –ДА, неперевіреним фактам –НІ.

14 березня 2018, 11:05

Офіційній інформації –ДА, неперевіреним фактам –НІ.

 

14 та 15 лютого 2018 року на телевізійному  каналі «Первый городской»в проекті  «Среда  выживания» Центру захисту одеситів,  в сюжеті  «Поки дорослі воюють – діти страждають» було розповсюджено інформацію, що  «заочно втратила  дитину»,«не дивлячись на те, що претензій до матері жодна соціальна служба не мала, слуги  Феміди стали на сторону  батька», «позиція суду, який зазвичай стає на бік  матері  навіть  якщо мова йде про офіційний брак, вражає. Більш того, з поданням апеляції також це дуже складно». Сам сюжет містить  висновок : «Та інколи  корупційна складова українського культу Феміди перегортає все догори дригом».

Прес-служба Суворовського районного суду м.Одеси вважає за необхідне  повідомити, що інформація  по справі,подана в сюжеті та розміщена на сайті каналу, не відповідає дійсним обставинам.

Так,   в проваджені суду знаходилася  цивільна справа за позовом фізичної особи про визнання батьківства. По справі  прийнято  заочне рішення у відповідності до вимог закону з урахуванням наданих доказів. Право на перегляд  рішення,  а також порядок  перегляду, строк і  порядок оскарження в апеляційному порядку було вказано в змісті  рішення.

Звертаємо  увагу на те, що під час розгляду справи судом не вирішувалося питання про  відібрання дитини у матері  чи позбавлення її батьківських прав на дитину, тоді як журналістом за кадром зроблено саме такий висновок.

У зв’язку з зазначеним просимо не спотворювати  наявні факти, а для отримання правдивої інформації  звернутися за офіційним коментарем.

https://www.youtube.com/watch?v=RFUPzx1V8hQ

 

 

Крім того, наголошуємо, що зі змістом рішень, які приймаються судом, можна ознайомитися на сайті  Єдиного державного реєстру судових рішень за веб-адресою:http://www.reyestr.court.gov.ua.

 

Прес-служба  Суворовського

районного суду м.Одеси